Om de juiste verbinding te leggen naar de identificatie van ons product gebruiken we de gelijkbenige driekhoek. In onze branche ook wel bekend als de een beam óf in technische termen de divergerende bundel. 

Mensen overweldigen, verassen en inspireren is al 35 jaar ons hoofddoel. Wanneer u ons logo daarom goed bestudeerd en een vleugje van uw fantasie gebruikt, herkent u binnen no-time een smiley. 

Kortom onze 'waarom' zodat we weten waar we het elke dag voor doen. 

 

Ongetwijfeld herkent u de L van Laserforum. Maar wist u ook dat dit een beeldspraak is naar de spiegeltjes die bij ons in de lasers bevestigd zijn?

Wanneer we  een gelijkbenige driehoek toevoegen aan de letter L onstaat de letter F. Om beide letters te waarnemen dient u uw hoofd 45º naar rechts en links te kantelen. Tezamen vormen ze de eenheid van de letters LF, de afkorting van Laserforum. 

Zoals voornoemd beschreven zien wij de L als een spiegel. Hierop reflecteert een lichtbundel die wij zien als de bron van al onze creaties. De oorsprong vaneen show begint namelijk bij een flinterdun straaltje dat geprojecteerd wordt op een spiegeltje. 

Het lettertype van Laserforum is met opzet strak en erg dunnetjes ontworpen omdat dit overeenkomt met het volume van een laserstraal. Tevens zijn de letters A en R bewust opengehouden, wat de uitstraling geeft van een open organisatie. 

De turquoise lijnen leggen de metafoor naar een laserstraal. Deze gaat tot in de oneindigheid door, en reikt verder dan het menselijk oog kan waarnemen. 

De combinatie van beide kleuren zorgt voor een verfrissende en vernieuwend karakter. De kleur turquoise symboliseert ook toekomstgerichte vernieuwing en inventiviteit. 

Tezamen zogen alle elementen voor een tijdloos & helder ontwerp. Onze slagzin is daarom niet voor niets 'Out of the ordinary since 1982'. Als organisatie streven we ernaar om het altijd een tikkeltje anders te doen.De race naar excellentie kent bij ons geen finish. 

Ons huidige logo is gebaseerd op basis van dezelfde waarden van ons logo afkomstig uit 1982. Onze filosofie is daarom tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven. 

DE MAGIE ACHTER ONS LOGO

De kunst achter het ontwerpen van een logo is om het simpel te houden, maar tegelijkertijd moet het kenmerkend zijn. Zo bedrieglijk eenvoudig als het klinkt, zo moeilijk is het om een succesvol logo te ontwerpen.

 

Het voordeel van een goed logo is dat mensen het herkennen en dat u er vertrouwen mee op kunt wekken. Tevens is het een upgrade voor uw imago.

 

We herkennen een goed logo aan;

 

- Haar eenvoud & orginaliteit

- Een juiste identificatie (het logo hoeft zichzelf niet uit te leggen)

- Een tijdloos design

- Een creatieve typografie & kleurkeuze

- De authenticiteit 

 

Bij veel bedrijven wordt het logo niet door het bedrijf zelf gecreëerd maar door een derde partij. Echter is dit bij Laserforum niet het geval, wij hebben geheel ons eigen logo ontworpen  zodat alle aspecten die wij willen uitstralen geheel terugkomen in ons beeldmerk.  Wat wij misschien wel het belangrijkste vonden tijdens het proces  is dat men onze creativiteit kon terugvinden in het logo. Met als gevolg dat je veel 'visuele metaforen' in ons logo kunt ontdekken. Wist u ze allemaal te vinden?

 

.... Waarschijnlijk niet, vandaar we met behulp van onderstaande illustraties onze filosofie met jullie willen delen. 

 

+31- (0)77-4000224

Burg. Houbenstraat 56

5913VZ, Venlo

© all rights reserved

laserforum v.o.f

 

info@laserforum.nl

+31- (0)77-4000224

Burg. Houbenstraat 56

5913VZ, Venlo

Laserforum Icon - Out of the ordincarty since 1982 - http://laserforum.nl