nieuws

een reis door onze historie en actualiteiten

1976

1982

1986

1988-2000

2000

2002

2004

2004

2007

2009

2012

1988

WAAR HET ALLEMAAL BEGON

De oprichting van de drive-in discotheek Fire door Fons Thiesen. Dit is waar het avontuur is begonnen en waar hij zijn eerste laser heeft gebouwd.

 

Bus van Record Light and Sound Systems, (Oude naam van Laserforum)

DE DAGEN VAN RLSS

Na zes jaar hebben we de naam veranderd in RLSS (Record Light and Sound Systems). De focus lag op het doorgaan als een professioneel laserbedrijf in de evenementen branche.

Discotheek, waar Fons Thiesen zijn eerste laser maakte
Lasershow voor het 65 jarig bestaan van Philips

DE GEBOORTE VAN LASERFORUM

Vanwege recente vooruitzichten veranderden wij de naam in Laserforum. Vanaf dit moment had ons team de visie om unieke en levens veranderende ervaringen te creëren. Dit was onze visie toen RLSS werd opgericht en dat is op de dag van vandaag nog zo.

Het oude logo van Laserforum

DE EERSTE "GROTE" STAP

Het jaar waar we op

veel verschillende gebieden continuïteit hebben gegenereerd.  

We waren bevoorrecht op een op maat gemaakte show te maken voor het 65-jarige bestaan van Philips. Het was onze eerste stap naar een reis van duizenden kilometers

 

Lasershow voor de Europese Bodybuilding Federatie

HET EUROPEES VOETBAL KAMPIOENSCHAP

Dit jaar geeft ons nog steeds kippenvel. We hebben een op maat gemaakte show ontwikkeld voor de afsluiting van het EK slot manifestatie voetbal in Amsterdam. Minstens 200.000 mensen maakte deze ervaring mee.

2e Prijs behaald in de grafische categorie

EEN EXCLUSIEF EVENEMENT

‘Vereerd en gevleid’, een project terug in de tijd toen we onze lasershow hebben  gepresenteerd op het Antwerpse Diamond Congress aan de 42e president van de Verenigde Staten: Bill Clinton. Een ware mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf.

Lasershow voor de afsluiting van het EK Slot manifestatie in Amsterdam

SUCCESVOLLE SHOWS

In deze jaren werd het fundament gelegd voor ons toekomstige succes. We hebben shows geproduceerd voor de Federatie van de Europese Bodybuilding, OCÉ, Mercedes,   Ford, Microsoft, VGZ, NASHUA, Struyk Beton, FNV en nog veel meer.

 

 

Lasershow ten ere van Bill Clinton op het Antwerpse Diamond Congress

TUSSEN DE BESTE

Na jaren van hard werk wonnen we een internationale prijs. Laserforum behaalde de tweede prijs in de grafische categorie op het Europese Showlaser Festival in Port Grimaud (Frankrijk).

Laserforum heeft een eersteklas lasersysteem geïnstalleerd in de voormalige grootste discotheek van de Benelux genaamd de Zenith in Venray (NL).

HARD WERKEN & TOEWIJDING

Laserforum boekte veel progressie, de omstandigheden zagen er goed uit en ze bleken zelfs beter te worden. In 2004 wonnen we de 1e prijs in de grafische categorie op het Europese Lasershow Festival in Cap d’Agde (Frankrijk).

laserforum haalde de 1e prijs in de grafische categorie op het Europese Lasershow Festival in Cap d'Agde

EEN KAMPIOEN ZWAARGEWICHT

Laserforum heeft een eersteklas lasersysteem geïnstalleerd in de voormalige grootste discotheek van de Benelux genaamd de Zenith in Venray (NL).

Team foto van Laserforum

EEN BAANBREKEND PRODUCT

In samenwerking met de Universiteit van Luik en Laseranimation Sollinger hebben we 's wereld slimste laser uitgevonden. Het is in staat om 3D stereografische laserbeelden te projecteren in combinatie met  3D-HD videobeelden. Een doorbraak in de wereld van de technologie.

Laseract  bij tedX met Justen Beer

UNIEK EVENEMENT MAASTRO CLINIC

Ter gelegenheid van de opening van een nieuwe radiotherapie-kliniek in Venlo, kregen we de kans om een exclusief event voor 250 medische-specialisten te organiseren.

Wij coördineerden het hele evenement van

A-Z en introduceerden hun nieuwe gebouw met een exclusieve lasershow in combinatie met video.

Lasershow ter gelegenheid van de opening van een radiotherapie kliniek in Venlo

MARKETINGSTUNT TEDx AMSTERDAM

In samenwerking met Justen Beer hebben we exclusief voor TEDx in Amsterdam een experimentele act gemaakt. Naast de 600 genodigden gasten in het Concertgebouw, waren er  ongeveer 4.000.000 mensen die de act op de livestream zagen. De dansers overweldigden het publiek met een vlekkeloze uitvoering.

Lasers in 4 Areas bij het Nieuwjaars Gala Ruis

KICK-OFF BOUWPROJECT: 

BREDA VOORUIT

In samenwerking met de Gemeente Breda, Dura Vermeer en

D.W. Investments gaven we het startschot van het officiële kick-off-event van een gigantisch bouwproject. Het project bestaat uit 230 woningen verspreid over 3 blokken die individueel ontworpen zijn door professionele architecten. 

s'wereld slimste laser, het is in staat om 3D te creëren

CHANGE OF PLANS

De zonen Michael & Dennis Thiesen hebben de rechten van Laserforum overgenomen van de voormalige oprichter en Laserforum in de vorm van een VOF voortgezet. De toekomst zag er goed uit en zo ook hun ideeën over hun voortbestaan.

NIEUWJAARSAVOND RUIS

Tijdens de Nieuwjaars wisseling op RUIS NYE hebben we een viertal area's met prachtige laserlicht-effecten voorzien. RUIS NYE is een nieuw collectief in Venlo met passie voor elektronische muziek. Voor de allereerste keer organiseerde zij een evenement voor 2300 liefhebbers in theater de Maaspoort. Kortom een toffe afsluiting van het jaar 2013 en een goed begin voor 2014.

LASERFORUM GAAT EUROPEES

Acceleration 2014 is een international race- en muziekfestival gehost door de enige echte; David Hasselhoff! Een unieke gebeurtenis met veel PK’s, 80's en 90 's beroemdheden en de wereld beste DJ's! We hadden de eer om alle Europese events te voorzien van  spectaculaire lasershows! Wij danken Jan-Vis Artiesten & Entertainment voor de volledige organisatie, we genoten van elk moment!

Lasershow van het levensverhaal van de directeur van Infrax

HET VERHAAL VAN INFRAX
Met een op maat gemaakte lasershow hebben we het levensverhaal van de directeur met animaties gevisualiseerd. De show werd ondersteund door een speciaal hiervoor gearrangeerd muziekstuk wat we geschreven en gecomponeerd hebben, tevens hebben wij ook een voice-over gebruikt. Tot slot werd er een spectaculaire lasershow gegeven met 5 laserinstallaties. 

Internationaal race en muziek festival met lasers, waar david hasselhof the Host is

 Opening van Wijnegem

Shopping Center

Het grootste shoppingcenter van België, Wijnegem Shopping Center, kreeg het afgelopen jaar een "Feestlift". Tijdens een groots openingsfeest op 5 september, waar de 7.000 aanwezigen konden genieten van spijs en drank, zorgde DJ Regi Penxten voor de muziek en wij uiteraard voor een lasershow.

Theatervoorstelling van Curt Fortin &  Nick van Leent.

EEN HELDHAFTIG AVONTUUR

De start van het avontuur met YAKANUKO, een  inspirerend verhaal, verteld door Curt Fortin, over goed en kwaad, moed, vriendschap en wat het betekent om te vechten voor je dromen. Met Yakanuko beleef je als theaterbezoeker een heldhaftig avontuur met zang, dans, visuele effecten en een spetterende lasershow. Wordt vervolgd..

Lasershow voor Belgisch grootste winkel centra

70 jaar van Bevrijding

Op 5 mei 2015 vierden we de 70e jarige Bevrijding van Nederland! Als een uniek eerbetoon aan deze gebeurtenis presenteerde Laserforum een 20 minuten durende show in Oosterbeek. Onze verhaallijn gaf kippenvel aan ongeveer 10.000 bezoekers. 

 

We herdenken.

Een lasershow tijdens de Magische Winterweken in Toverland Sevenum

1988-2000

JOURNAL

historie & actuliteiten

WINTER WONDERLAND

Tijdens de Magische Winterweken werd Toverland omgetoverd tot een prachtig winterlandschap met versierde pleinen en duizenden lichtjes. Om extra kracht aan het verhaal te geven rondom deze belevenis regisseerden wij een kerstshow die door de bezoekers werd beoordeeld met een 8.9!

Laserforum presenteerde een 20 minuten durdende lasershow in oosterbeek ter nagedachtenis van de gevallen soldaten

CLICK HERE FOR THE LATEST NEWS

1976

1982

1986

1988

1988

2000

2000

2002

2004

2004

2007

2009

2012

OPENING PAINTING WITH LIGHT

Painting with Light gaf ons opdracht om een mooie show te maken voor hun gewaardeerde gasten op de openingsavond van hun nieuwe hoofdkwartier in de C-Mine 'Paardenstallen'. Het publiek stond in het centrum van de aandacht en werd echt meegesleurd in de show. Als afsluiting  presenteerden we hun gloednieuwe logo.

Laserforum producdeerde een mooie lasershow voor PWL te Genk
Een nieuwe samenwerking tussen Braggers & Laserforum
Nieuwe product lancering van  een segway: Surfhweel met lasers
Waar laser en verhaal een worden
out of the ordianrty since 1982

NIEUWE SAMENWERKINGSPARTNERS

Als jonge ondernemers geloven wij in de kracht van samenwerking, we verenigen ons met professionele bedrijven waarmee we kennis & expertise delen maar waarmee we ook nieuwe concepten gaan ontwikkelen. Sindskort hebben we dan ook een verband gesloten met Studio Blue Lion en BRAGGERS. Bekijk hun website voor meer informatie.

GET MOVING

Binnen het kader van co-creatie produceerden we onlangs een nieuwe trailer voor Surfwheel Nederland. Zij bieden een nieuwe futuristische gadget, ook wel bekend als de Surfwheel. In combinatie met laser en de geavanceerde gadgets zijn we erin geslaagd om een unieke product-lancering te verfilmen.

Het verhaal wordt vervolgd..

Op 8 september presenteerden we de theatervoorstelling; YAKANUKO aan 150 theaterdirecteuren en producenten. Het was een korte maar krachtige uitvoering, de reacties van de genodigden waren overweldigend. De eerste voorstellingen staan gepland op 24 oktober 2015 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, gevolgd door een landelijke theatertour in het seizoen 2016-2017.

WE ZIJN GELANCEERD!
Als directeuren van Laserforum V.O.F© zijn we erg trots om onze vernieuwde website aan te kondigen die de kern van ons werk omarmt.

Het heeft een strak ontwerp, een verbeterde navigatie en het vertelt ons verhaal op een interactieve manier. Als uw creatieve partner nodigen wij u uit om onze nieuwe site te verkennen!

een reis door onze historie

en actualiteiten

Prachtige lasershow bij de Kasteeltuinen te Aren

25 JAAR PLATO

Ondernemen kan soms eenzaam zijn, maar niet als het aan PLATO Vlaanderen ligt. PLATO is een uniek platform en een lerend netwerk van ondernemers voor ondernemers. Zij vierden gisteren hun 25 jarig Jubileum in Brussel en speciaal voor deze partij creëerden we een verhaal waarin de geschiedenis en de toekomst van deze prachtige organisatie de revue passeerde.

Lasershow ter eren van het 25 jarig jubilieum van Plato

ENCHANTED GARDENS

In samenwerking met de Kasteeltuinen Arcen, Dynamic Licht & Geluid en Stichting het Limburgs Landschap geven wij kleur en spektakel aan Enchanted Gardens 2015. Van 17 oktober t/m 1 november voerden we dagelijks bij de ‘Casa Verde’ prachtige lasershows op. De weerspiegeling van het water en de projecties op het hydroshield leveren mooie kiekjes op en zorgen dan ook voor de nodige nieuwsgierige bezoekers.

 

Teamfoto

VECHT VOOR JE DROMEN!

Vandaag hebben we bewezen dat we onze dromen daadwerkelijk kunnen verwezenlijken. Wat een tijd geleden begon als een idee, is nu uitgegroeid tot een prachtig verhaal, een ware sensatie en een lust voor het oog! YAKANUKO je was weer geweldig en dat vond het publiek ook! Tot in de theaters in 2016-2017, wordt vervolgd…

ENCHANTED GARDENS

In samenwerking met de Kasteeltuinen Arcen, Dynamic Licht & Geluid en Stichting het Limburgs Landschap geven wij kleur en spektakel aan Enchanted Gardens 2015. Van 17 oktober t/m 1 november voerden we dagelijks bij de ‘Casa Verde’ prachtige lasershows op. 

50 JAAR HEINEN & HOPMAN

In opdracht van MarQuis-Evenementen hebben we voor het 50 jarig jubileum van Heinen & Hopman een op maat samengestelde show geproduceerd en vertoond. In een interactief samenspel met presentator Walter Vermeer en de 700 genodigden werkte men samen naar de openingsapotheose van de avond toe. Het was een prachtige show!

CREËER DE TOEKOMST VANDAAG

Futuristisch is het woord dat dit evenement het best omschrijft. Afgelopen zaterdag werd het IJspaleis in Den Haag omgetoverd tot een majestueuze wereld. De 1200 genodigden uit 32 verschillende landen namen deel aan dit event. Natuurlijk kon laser niet ontbreken in deze kosmos, dus verzorgde wij de opening met een virtuoze lasershow. Voor even was het personeel van het European Patent Office in een ander tijdperk. Kortom, een mooi project in de opdracht van MarQuis Evenementen.

CREËR DE TOEKOMST VANDAAG

 Futuristisch is het woord dat dit evenement het best omschrijft. Afgelopen zaterdag werd het IJspaleis in Den Haag omgetoverd tot een majestueuze wereld. De 1200 genodigden uit 32 verschillende landen namen deel aan dit event. Natuurlijk kon laser niet ontbreken in deze kosmos, dus verzorgde wij de opening met een virtuoze lasershow.

Kortom een mooi project van MarQuis

 

VIECURI LASERSHOW 

De start van het nieuwe jaar begon met een prachtige show voor het Viecuri Ziekenhuis te Venlo. In Kasteel de Berckt presenteerden we voor 1800 medewerkers een interactief verhaal waar mens en (keur)merk continue met elkaar in contact stonden. Een verhaal dat bestond uit een inhoudelijk gedeelte en een waanzinnig showelement. 

 

CLUB BK1 

Laserforum heeft met trots een nieuwe samenwerking met Nightclub BK1. CLUB BK1 is gevestigd in Kaldenkirchen. Voor de discotheek verzorgen wij unieke lasershows. Op 27 februari is de grote opening gepresenteerd, waarbij vele exclusieve DJ's aanwezig waren.

 

 

MAGIC WORLD OF LIGHTS

Laserforum kan officieel zeggen dat we gaan samenwerken met Magic World of Lights in Roermond . Magic World of Lights is een uniek concept waarbij je door middel van led- licht een fascinerende rondreis door de hele wereld maakt. Aan het eind van de tour presenteert Laserforum een spectaculaire lasershow. Deze show zal komend jaar 2920 keer worden uitgevoerd.

 

 

WEBSITE CLUB BK1

Bekijk nu ook de geheel nieuwe website van Nightclub BK1. CLUB BK1 is een nieuwe nachtclub in Kaldenkirchen. Eens elke maand openen ze de deuren voor studenten en mensen die in de omgeving wonen. Ze willen de bezoeker een unique ervaring geven door middel van diversiteit van DJ's, bijzondere drankenservice, asmuserende acts en de beste prijzen. 

 

 

WEBSITE 2BLOCKS

Laserforum heeft in opdracht van 2Blocks een geheel nieuwe website ontworpen. De nieuwe website heeft een strak ontwerp, een verbeterende navigatie en een overzichtelijke online catalogus. 2Blocks is gespecialiseerd in bedrijfskleding, relatiegeschenken en promotieartikelen. 

 

 

EXTREMA OUTDOOR 2016 

Afgelopen zaterdag mocht Laserforum in samenwerking met Stagelight, Sense Effects en Impuls Specials de knallende eindshow presenteren voor XO 2016. De 14 minuten durende lasershow was compleet op maat gemaakt en geregisseerd op de muziek van de Deense Technogod;Kölsch!

 

Een samenspel van licht-effecten, vuurwerk, fonteinen en lasers zorgden voor een applaus van tienduizenden bezoekers! Kortom, een klasse eindshow met veel positieve reacties! XO 2016 bedankt!

 

 

 

2013

2013

2013

2014

2014

2014

2014

2014

2014

2015

19-06

15-07

25-07

08-09

15-09

17-10

22-10

24-10

21-11

21-09

17-10

22-10

24-10

21-11

12-12

Lasershow for the European Patent Office in the Hague
A wonderfull Lasershow for Viecuri Hospital in Venlo

 2016

09-01

New club laser instalation in clubbk1

07-02

Laserforum should officialy inform you that we are going to corporate with Magic World of Lights in Roermond. At the end of the tour Laserforum presents a spectacular laser show. This show will be run 2920 times this coming year
Launch of the new website of Club BK1 designed by Laserforum

23-04

laserforum designed the new website for 2blocks

24-04

23-04

24-04

Laserforum presented the final lasershow for Extrema Outdoor 2016, Aquabest

09-07

we don't like to go down 

we like to go up!

scroll up to travel

backward in time

Ter eren van het 50 jarig jubilieum hebben we voor Heinen & Hopman een spetterende lasershow geproduceerd

+31- (0)77-4000224

Burg. Houbenstraat 56

5913VZ, Venlo

© all rights reserved

laserforum v.o.f

 

info@laserforum.nl

+31- (0)77-4000224

Burg. Houbenstraat 56

5913VZ, Venlo

2013

2013

2014

2014

2014

2014

2014

2014

2015

19-06

15-07

25-07

08-09

21-09

17-10

22-10

24-10

21-11

12-12

09-01

 2016

2013

27-02

23-04

20-04

24-04

09-07